Delicate fishey congee with vegetarian ham ~ Melocca napoletana

Autumn is here. With its golden contrasts. Autumn in HK is very fascinating and the nature feels fresh and beautiful. Have a glimpse with your own eyes.

The congee proposal for this new Season is rich in omega 3 and Vitamins of an orange root like sweet potato. Congee has to boil for  a long while until all the richness of the ingredients is soft and blended with the purity of the rice grains. The water becomes viscose and dense loosing all the liquid qualities: then the congee is ready

Ingredients: steamed rice, rough cuts of vegetarian ham, small sweet potato chunks, some leftover fish meat. Bring to boil all together, add water every time is necessary. Let it reach the right dense state. Serve smoking.

In Autunno i colori si contrastano, la stagione arriva e gli uccelli migratori viaggiano e si fermano in stormi.

Per inaugurare l Autunno ci vuole un congee caldo, il porridge cinese o la cosiddetta melocca napoletana😀😀. Riscalda tutto il corpo e ne favorisce elasticita’ e robustezza, proprio quello che ci vuole per  andare incontro al freddo dei prossimi mesi. 

Ingerdienti: riso cotto, pezzetti di patate dolci (o normali), avanzi di carne di pesce gia cucinato, pezzettid i prosciutto cotto (ho usato quello vegetariano). Unire il tutto in acqua bollente e cucinare continuamente, aggiungendo acqua se necessario. Gli ingredienti si fonderanno bene diventeranno soffici nella mescla dei loro sapori. L’acqua deve evaporare oviamente e diventare densa in pentola. Il congee cremoso e delicato e’  pronto. 

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