Tong Yuen ~ Lunar New Year treat

This is the first dessert i learned when came to China and now use to prepare  it from scratch every year fresh and boiled in sweet soup on the moment or freezing the whole batch of balls which will cook in no time at any occasion. These are filled with black sesame paste.

1. Make the paste adding little water to the sesame powder. And prepare the dough adding some water to the rice glutinous flor (thai brand is one of the best, there are elephants pictured on the transparent bag for your reference). Da una parte fare la pasta di sesamo aggiungendo un po d’acqua alla polvere di sesamonero. Dall’altra preparare la pasta usando acqua e farina glutinosa di riso (marca thailandese con gli elefanti rossi raffigurati sulla busta di plastica e’ una delle migliori)

 2. Make balls out of dough, basing on how big you want each tong yuen. Start filling each one in the middle of the hand with some sesame paste. Dividere la pasta in porzioni della stessa misura (in base  aquanto grande si vuole i tong yuen) e deporre un po di sesamo al centro di ogni porzion nella mano.

3. Close it. Chiudere.

4. Done: boil them in hot sugary ginger water and serve in the sweet soup or boil them in hot black sesame cream. ~ Fatto: servirli con acqua in cui avranno bollitto zenzero e una barra di zucchero scuro oppure bollirli nella crema di sesamo nero.

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