Double lentils & millet soup ~ Lenticchie e miglio in zuppa

Lentils soups are always so delicious that you never want to wait for them to cool down a little bit before starting the feast! This one is very rich and requires a nice while to amalgamate and cook:

  • Black Lentils
  • Yellow half lentils
  • Millet
  • Bay leave
  • Cilantro powder
  • Stalk of scallion
  • Steamed and chunked frenchbeans and a carrot
  • Olive oil, Salt

Started boiling the first three and then adedd the spices, the veggies at the very end, 10 minuts before serving. Even topped with grated lil parmesan before…. waiting to cool down.

Lenticchie rosse, lenticchie gialle, miglio, bay leave, coriandolo in polvere, erba cipollina a pezzi, carota e fagiolini cucinati al vapore, sale e olio d’oliva.

Bollire i primi tre in poca acqua, poi gradatamente aggiungere il resto degli ingredienti a eccezione delle due verdure; quelle si aggiungono verso la fine, 10 minuti prima di servire. Far amalgamare bene la zuppa, aggiungere acqua volta per volta. Le zuppe di lenticchie sono cosi saporite che uno non vorrebbe mai aspettare che si raffreddino prima di cominciare  a gustarle!

 

 

 

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