Unripe papaya salad ~ insalata di papaya acerba all’indiana

vegan world

We went for a walk not far from home a cople of weeks ago with a couple of frinds from India. And along the seidewalk we found some spontaneous grown trees: custard apple, banana, papaya, mango. No we dont live in India but in busy Hong Kong where everything is possible and all kinds of ingredients available. Mother earth takes good care of us and wants me to experiment more and more in the kitchen. So i decided to prepare unripe papaya in this popular Indian style as also Neelam (she’s from Jaipur) suggested. But you have to forgive one replacement which is black sesame seeds instead of mustard seeds!

  • preparation: wash and peel the papaya, cut in half, spoon all the white seeds out, start to grate the flesh.
  • ingredients: asafoetida, haldi, mustard seeds, chili, cilantro, sugar, salt, grated unripe papaya,vegetable oil, grated ginger
  • assembling: 1) place ginger, pinches of asafoetida-haldi-chili-mustard seeds in very hot oil. 2) massage papaya flesh with few pinchs of sugar and salt-cilantro leaves. 3) pour all the stirred ingredients and hot oil on the papaya once the seeds have splattered. Ready & welcome to north-west India!

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This is an entry for It’s a vegan world: India hosted by Graziana at Erbe in cucina a monthly food event created by Vaishali.290920095494290920095495

Una piacevole passeggiata nei dintorni di casa ci ha catapultato in India anche se abitiamo in una delle 15 torri a 60 piani in un complesso residenziale urbano in Hong Kong. Madre terra non fa mancare mai nulla ai sui figli, e’ sempre vero! Cosi ci siamo ritrovati tra alberi di banane, anon, papaye, mango. In piu a passeggio con Vikas & Neelam una coppia di amici indiani. Lei mi ha suggerito di preparare la papaya acerba in questo modo ma ne ho grattuggiata solo una meta’ e perdonatemi la sostituzione dei semi di mostarda con quelli di sesamo nero.

  • preparazione: lavare, asciugare e pelare la papaya.eliminare i semi bianchi con un cucchiaio, grattuggiare la polpa (non sottile).
  • ingredienti: asafoetida, curcuma, semi di mostarda, cilantro, chili, zucchero, sale, olio vegetale, zenzero grattugiato, papaya acerba
  • assemblaggio: 1) soffriggere in olio bollente zenzero, pizzichi di hing, curcuma, chili, i semi di mostarda che quando hanno finito di scoppiettare vuol dire spegnere il fuoco. 2) massaggiare la papya grattugiata con pizzichi di sale, zucchero e foglioline di cilantro 3) versare tutto l’olio bollente sulla papaya, girare  e servire. E benvenuti in India nord occidentale!
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2 thoughts on “Unripe papaya salad ~ insalata di papaya acerba all’indiana

  1. Che ricetta tentatrice, devo cercare la papaia acerba in Italia! Non conoscevo questo sito, è molto interessante!

    Thank you for sharing your recipe with It’s a Vegan World.

  2. mmm chissa se la trovi davvero in Italia. Se non la vedevamo su un albero per la strada non avremmo mai pensato di ricavarne una ricetta🙂 I love vegan food🙂

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