Pizza polenta with dry & fresh tomato & anchovies ~ pizza di polenta con pomodori secchi & freschi & carciofini

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my first pizza polenta! Easy and great if like me you cannot spend hours in the kitchen.

  • Let a couple of dry tomatos soften in hot water
  • Cook coarse cornmeal in salty boiling water until soft and bubbling, pour in the pizza mold, level and set aside, after a while transfer to the fridge until it becomes hard enough (this is the pizza base, you choose the thickness when leveling, i made mine moreless thin)
  • Thinly slice fresh tomatoes, softened dry tomatoes in little squares, canned anchovies, grate hard cheese of your choice.
  • When polenta is ready in the mold just massage its surface with olive oil and bake until crispy at 180 degree.
  •  Toss with tomatoes and anchovies in a first round. And with 2 spoons of olive oil. Keep baking.
  • Sprinkle cheese in a second round. Keep baking until it melts.
  • Yummi Yummi.

La mia prima pizza di polenta alla quale seguiranno altre variazioni. Consigliata  a chi non puo trascorrere le ore in cucina e vuole provare cibi nutrienti e semplici.

  • Lasciare ammorbidire in acqua bollente un paio di pomodori secchi.
  • Cucinare il mais da polenta in acqua salata bollente fin quando diventa soffice e amalgamato. Versarlo nello stampo pizza livellandolo, attendere che si raffreddi e trasferirlo al frigo fin quando e’ duro. La base pizza e’ pronta.
  • Massaggiare la base pizza con olio d’oliva ed infornare a 150 gradi finquando assume aspetto croccante.
  • Tagliare sottilmente i pomodori freschi, quelli secchi a quadratini, i carciofini da lattina, grattugiare un formaggio a scelta.
  • In una prima infornata condire la pizza con le verdure e un paio di cucchiai d’olio. Continuare a cuocere in forno.
  • In una seconda infornata spargere il formaggio e continuare a cuocere fin quando si scioglie.
  • Gnammi Gnammi.

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