Lasagne in pumpkin cilantro sauce ~ lasagne con crema di zucca e cilantro

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We find a beautiful big orange like-a-HongKong-sunset organic pumpkin at Tai-O fisherman village market (1 hour from home). I used 1/3 of it to bake new lasagne! Non veg this time.

INGredieNTS:

  • 6 lasagna sheets (those that no need to cook before, i used Barilla)
  • 2 microwaved (for 7 minuts) big slices (whole skinned) of pumpkin
  • big tuft of cilantro
  •  1 good quality big turkey sausage with cheddar (i used johnsonville)
  • 1 medium chinese cabbage softened in very salty water for at least 1 hour
  • 1 red juicy soft organic tomato
  • 3 TBS good olive oil
  • 1 big clove garic

PREparaTION:

  1. Puree pumpkin and cilantro with 2 glasses of lukewarm water
  2. Warm up oil and fry minced galic
  3. Add an’ Stir fry the cabbage  (thinly cutted), the sausage (thinly cutted) and the tomato (thinly cutted)   
  4. Prepare lasagna layers (i used plumcake mold)
  5. 2 TBS sauce at the bottom
  6. Pasta sheet +stir fried mix + sauce all over
  7. again point 6 few more times until covering the last sheet with sauce
  8. Bake 30 minuts at 150 degree pre warmed oven.

THIS urban lasagna finds place directly on the festive table of PrestoPastaNights

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Abbiamo comprato una grande zucca organica arancione come il tramonto di HK al mercato del villaggio dei pescatori Tai-O (1 ora da casa) e ne ho usato 1/3 per preparare non veg lasagne! facilissimee se non avete il cavolo cinese usate un altro  cavolo oppure una verza.

INGredieNTI:

  • 6 fogli lasagna (quelli che s’infornano direttamente, ho usato Barilla)
  • 2 grandi fette di zucca ammorbidite (buccia inclusa) al microonde x 7 minuti
  • un gran ciuffo di cilantro
  •  1 salsiccia di tacchino al cheddar (ho usato johnsonville)
  • 1 cavolo ammorbidito in acqua supersalata per almeno un ora
  • 1 pomodoro super rosso e soffice 
  • 3 Cucch olio d’oliva
  • 1 spicchione d’aglio schiacciato

PREparaZIONE:

  1. Fare al Puree zucca e cilantro con 2 bicchieri di acqua tiepida
  2. Riscaldare l’olio e aggiungere l’aglio
  3. Aggiungere cavolo, salsiccia e pomodoro, tutti finemente tagliati. Prepariamo gli strati di lasagna (ho usato stampo da plumcake):
  4. 2 Cucch salsa sul fondo
  5. un foglio di pasta + 1Cucc del mix cavlo e carne + salsa 
  6. ripetere il punto 6 fino a ricoprre l’ultimo foglio con salsa 
  7. Infornare per 30 minuti a 150 gradi n forno pre riscaldato.

4 thoughts on “Lasagne in pumpkin cilantro sauce ~ lasagne con crema di zucca e cilantro

  1. What an absolutely fantastic lasagna. I’ve never tried to make one with pumpkin before, but that’s about to change! Thanks for sharing with Presto Pasta Nights. Hope to see you back often.

    • Piacere mio & glad you like it! what a great idea this Presto Pasta Nights, i’ll surely be back…

  2. Lasagne con crema di zucca – deve essere buonissima. Complimenti radha!

    Italy and Hong Kong – two of my favourite places on Earth and you seem to have done a great job of fusing the flavours of each place. Thank you for participating in this week’s PPN. I hope that you will check back on Friday for the roundup.

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